Nuorisourheilu

LUM:n nuorisourheilun tavoitteena on luoda mahdollisuudet 3-13-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamiselle sekä toteuttaa laadukasta ja tuloksellista toimintaa. Pyrimme tarkoituksenmukaisesti viemään nuorten kasvua ja kehitystä eteenpäin, kohti aikuisuutta ja urheilijaksi kasvamista.

Kesäkausina toiminta keskittyy Kimpisen ja Lauritsalan yleisurheilukentille, mutta myös kaupungin länsialueelle pyritään järjestämään liikkariryhmiä sekä nuorimpien urheilukouluja.

Talvikautena Lappeenrannan ainut lajiharjoittelutila löytyy urheilutalolta (juoksusuora, pituushyppy, korkeushyppy, kuula). Juoksusuoran käyttöä on jouduttu priorisoimaan tarkemmin edellisvuosiin verrattuna. Seurassa on tällä hetkellä kilparyhmissä harrastavia 10-14v lapsia ja nuoria paljon. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esim. aiempiin vuosiin verrattuna näille ryhmille täytyy löytää enemmän aikoja lajiharjoittelutiloista. Esim. talvikautena 14/15 2004-2005 ikäiset kisaryhmäläiset mahtuivat samaan ryhmään, mutta tälle talvelle treeniporukka jaettiin kahteen ryhmään, joka tarkoittaa tuplamäärää myös harjoitusvuorojen tarpeessa. Tästä syystä osa talven ryhmistä harjoittelee salitiloissa.

Tämä ei onneksi tarkoita sitä, että yleisurheilussa tarvittavia taitoja ei voi kunnolla opetella talvikaudella, sillä vain mielikuvitus on rajana! Missä vain voi harjoitella talvikaudellakin perustaitoja, eli heitot, hypyt, loikat, liikkuvuus, reaktionopeus, ketteryys, kestävyys, lihaskunto, kehonhallinta, koordinaatiokyky, aitomisen perustekniikka, rappustreenit jne onnistuvat niin ulkona kuin koulujen liikuntasaleissakin. Lisäksi esim Sul:n kautta ohjaajamme saavat loistavia vinkkejä siihen, miten erilaisia harjoitteita ja harjoituksia voi rakentaa ilman lajiharjoittelutilojakin! Esim tähän tyyliin http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/seura/yleisurheilukoulu/voitto-onninen 

 

Tavoitteena on tarjota mahdollisuus sekä harrastamiseen että kilpailemiseen lapsen edellytysten mukaisesti. Kasvunpaikkana urheiluseura tarjoaa hyvät olosuhteet ja terveet elämäntavat lapsille.

LUM tunnetaan vastuullisena kasvattajaseurana, tule sinäkin mukaan toimintaan!

 

 

 

                            Tähän toimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.                                            

   UK Koskimies